Aoteli däck – ett snyggt kinesiskt budgetdäck!

Varifrån kommer Aoteli däcken? De har ett ovanligt gott rykte för att vara ett budgetdäck från Kina, men de håller en hög kvalitet och uppfyller alla strikta europeiska standarder. Även priset är bra, vilket gör Aoteli däck blir ännu mer intressanta

Certifiering med tysk och japansk teknik

Aoteli ägs av Shentai Group Co. i Kina. Företaget startade år 2002 och har idag flera däckvarumärken i sin arsenal. De har mer än 5000 medarbetar där en tredjedel är ingenjörer. Shentai exporterar däck till mer än 50 länder i världen, flera av dem inom EU. Flertalet certifieringar, bland annat ISO 14001, har hjälp och snabbat upp etableringen i västvärlden.

Aoteli bygger sakta men säkert upp ett gott rykte inom budgetdäck. De tillverkar däcken med tysk, japansk och nederländsk teknik vilket ger utslag i däckens fina kvalitet. Shentai säljer idag cirka 6 miljoner däck årligen och ligger i startblocken för att utöka sina produktlinjer ännu mer. De är innovativa och drivande.

Vilka Aoteli däck är populära?

Även om Aoteli däcket ännu inte är så känt har redan några av modellerna utkristalliserat sig som de mest populära. Aoteli P607 är ett högpresterande sommardäck för personbil – ett däck som tillhör toppen i budgetklassen. Den har ett utmärkt grepp på torr väg där den har en överraskande bra prestationsförmåga och ger dessutom körkomfort. Hjulväggen är lite hård men överlag är detta ett utmärkt budgetdäck i lågprofilutförande. Feedback från däckköpare visar att intrycket av däcken också kan bero på vilken bil man sätter dem på.

Aoteli P307 och Aoteli Ecosaver är tillhör också de mest populära däcken i Aoteli serien. 307:an har en något lägre ljudnivå och en exakt styrning. På Aoteli Ecosaver har motståndet i hjulet reducerats för att bli kostnadsbesparande. Slitbanemönstret ser till att passageraren upplever en utmärkt nivå av komfort.