American Racing fälgar

American Racing är en klassisk tillverkare av fälgar. De startade redan 1956. Sedan dess har de levererat fälgar till många bilentusiaster. Hjulen har monteras på olika typer av entusiastbilar. Även inom motorsport har American Racing varit närvarande.

Den mest kända fälgdesignen är The Torq Thrust. Det är en 5-ekrad fälg. Ekrarna har en mjukt rundad form. Vikten är låg. Torq Thrust har tillverkats i mer än 60 år.
I det nuvarande sortimentet finns ungefär 20 olika variationer på den ursprungliga designen. Ekrarna finns med lite olika utseende, och det finns olika ytbehandlingar, som lackad, polerad eller kromad.
Fälgarna finns i mängd olika dimensioner, med en diameter från 14 tum upp till 28 tum.
Designen är så populär, att även andra tillverkare nu producerar fälgar med liknande utseende.

En viktig del av sortimentet, sorteras in under rubriken Vintage. Där finns ungefär 40 olika fälgdesigner, som passar bra på klassiska amerikanska bilar. Några designer är influerade av originalfälgar från 1960-talet, men nu med en större diameter för att kunna få plats med större bromsar på bilen.

American Racing fälgar har ett brett utbud

Naturligtvis finns även fälgar för moderna bilar. Ungefär 50 olika fälgdesigner, är tänkta för de fordon som står i bilhallarna just nu, eller som såldes under de senaste åren. Sortimentet omfattar fälgar till personbilar, lätta lastbilar samt terrängbilar.

Eftersom American Racing har stora kunskaper om tillverkning av fälgar, produceras även smidda fälgar. Innan hjulen går ut till kunderna, passerar de då genom en smidesverkstad, där stora hammare ger fälgen dess slutgiltiga form. Smidesprocessen ger materialet speciella egenskaper. Fälgarna blir starka, trots att vikten är låg.
De smidda fälgarna finns i ungefär 70 olika designer. Fälgarna är tänkta både för nyare bilar, och för äldre entusiastbilar.

Fälgar till tunga lastbilar

För tunga lastbilar finns i ATX-serien från American Racing, ungefär 20 olika designer att välja mellan. De flesta modellerna finns både i 22,5 tum och 24,5 tum.