Alliance däck

Företaget Alliance däck grundades år 1950 i Israel, och tio år efter började tillverkningen av traktordäck. Med däckindustrins utveckling så var Alliance däck det första däckföretaget som skapade radialdäck till traktorer år 80-talet. Produktions utvecklingen tog verkligen fart under 80-90 talet där Alliance däck var världsledande inom traktordäck. De otroligt populära däckmärket Multiuse 550 och de första High Speed radodlingsdäcket tog marknaden med storm under millenniumskiftet.

Med konstant utveckling började dem att producera en ny serie av traktordäck år 2007 med hjälp av en nystartat fabrik i Indien. I samma veva tillverkar företaget ett nyutvecklat flotationdäck i High Speed för hastigheter över 100km/h. Under samma tid kommer även DUAL MASTER med en stålkonstruktion till hjulgrävare.

År 2012 startade företaget sin produktion av däck som klarar 20 % högre belastning än vanliga standarddäck. Inte nog med det så ökade de belastningsbarriären till 40% högre än vanliga standarddäck året efter. Med detta sagt finns det inga begränsningar när det gäller utvecklingskurvan för detta företag inom sitt område. Innovation och sin vilja att hela tiden utvecklas kännetecknar detta företag.

Produkter hos Alliance däck

Traktordäck-  AGRI STAR II är ett nyutvecklat däck som baseras på den nyaste teknologin. Dessa däck garanterar en bättre självrengöring, bättre körkomfort, hög dragkraft, låg jordkomprimering och längre hållbarhet.

Flotationdäck –  VF389 AGRIFLEX+ är ett däck som bygger på en ”slogan” som lyder ”två däck i ett” med både flotation och högre belastningskapacitet.

Industridäck – 585 är ett däck som garanterar dig en enastående prestanda med en lång livslängd i alla dess miljöer.

Skogsdäck – 344 Forestar ELIT är ett nydesignat däck som är konstruerad med en stark och flexibel sidovägg.

Radodlingsdäck – 350 är ett däck som är marknadens mest sålda.

Detta är några exempel av flertalet industridäckmodeller som finns att köpa hos Alliance däck.

Implementdäck – Alliance 320 är ett däck med hög lastkapacitet och lågt rullmotstånd.

Återförsäljare i Sverige

Företaget är välkända inom industridäck och finns att köpa i hela landet hos återförsäljare om intresse finns.