Aeolus däck med tysk kvalitetssäkring och teknologi från Pirelli

Den kinesiska däckutvecklaren Aeolus startade 1965 och har sedan dess kvalat in som en av de tjugo bästa i världen på att tillverka gummi. Företaget är ISO 9002 certifierat och däck av varumärket Aeolus används frekvent till att grundläggande konfigurera bilar.

Aeolus tillverkar bildäck och lastbilsdäck för arbetsfordon, men både sedan-ägare och förare av vans är vanliga kunder. Aeolus använder ett tyskt kvalitetsstyrningssystem och bygger sin NEO serie på Pirelli stommar. Allt för att hålla högsta kvalitet i alla delar, själv tillför man det excellenta gummit.

Neo serien

Den italienska teknologin exploderar som en bomb i den robusta och kraftfulla Neo serien. När Aeolus investerar i prestanda investerar de lika mycket i teknologin i den och runt den. De har den vassaste maskinparken och det bästa råmaterialet. Neo däcken byggs med Pirelli teknologi och på Pirelli stomme. Detta är den nya generationen Aeolus däck.

Neo Allroads S, Neo Urban G och Neo Winter D heter denna kraftfulla line-up som alla har sin egen speciella inriktning och extra egenskap. Neo Urban G har en förbättrad och utvecklad värme emission, Neo Winter D har ett extra utvecklat grepp på snöig väg med en överlägsen anti-glid funktion. Däcket har också lång uthållighet. Neo Allroads måste ändå utnämnas till stjärnan. Med sitt zick-zack mönster och sin ribbdesign har däcket förkortat bromssträckan och ökat säkerheten. Däcket har dessutom ett oregelbundet mönsterspår som gör det resistent mot uppbyggnad av sten.
Det finns tio olika modeller i sortimentet, och vem som helst som hör talas om teknologin i Aeolus däcken kan inte låta bli att vara mycket intresserad av den.

”We know it, we recognize it, and we honor it.” Aeolus om det team som har tagit fram dessa innovativa kvalitetsdäck och inlett samarbeten som kommer att gynna däckkunderna många år framöver.